Bangkok Post -avis advarer om steroider nedbrud i Thailand

Bangkok Post -avisen advarer om steroider nedbrud i Thailand

Narcotics Suppression Bureau (NSB), US Drug Enforcement Administration (DEA) og retshåndhævende myndigheder fra andre lande arbejder sammen for at slå ned på problemet.

Markederne er i Asien, USA, Europa, Sydamerika og Australien, sagde Sangsuraya Karnasut, kommandør for NSB Division 1.

En koordinator for Siwapong Pattanapongpanich, en NSB -superintendent involveret i kampagner for at slå ned på ulovlige steroider, sagde Thailand var blevet et vigtigt produktionsbase for steroider.

Stoffet er populært blandt professionelle atleter, der hurtigt ønsker at opbygge muskler og styrke. Det betragtes som et kontrolleret stof i mange lande. I USA er det underlagt straf for straf ved narkotiklov, der sætter den i samme kategori som marihuana -besiddelse.

Men thailandske lov behandler ulovlige steroider forskelligt. Dens produktion er under fødevare- og narkotikalovgivning, der giver mulighed for meget mere lempelige straffe end narkotika -loven, som kan bruges til at pålægge en dødsdom maksimalt straf. Den maksimale straf for overtrædelse af fødevare- og narkotikalove er en fængselsstraf.

Denne Sport Club Internacional Trøje mildhed i Thailands steroidforbudslovgivning og stoffets popularitet hos atleter, lokker både udlændinge og lokale til at bruge kongeriget som en base til at producere og sælge dem, sagde Pol Gen Sangsuraya. Han sagde, West Ham United Trøje at kemikalier, der blev brugt til at fremstille steroider, ikke var svære at finde.

Koordinatoren for Pol Col Siwapong, der anmodede om anonymitet, sagde, at steroider heller ikke var svære at fremstille. At fremstille steroider kræver noget know-how, men producenter behøver ikke at være specielt uddannede kemikere.

En nylig nedbrud af myndighederne understregede spørgsmål om problemet.

Den 30. juli angreb NSB, kontoret for Narcotics Control Board (ONCB) og Food and Drug Administration (FDA) et hus på Soi Charoen Krung 79 og fire andre steder i hovedstaden.

De fandt ulovlige steroider i rør og flasker helt værd omkring 100 millioner baht. Arbejder med de oplysninger, som DEA tilbyder, brugte NSB cirka to år på at spore dette netværk.

Det antages, at en amerikaner med base i Hong Kong havde finansieret operationen ved at ansætte thailændere, herunder Rung Sunthornkanit, 41, til at fremstille og levere den, efter at ordrer blev sendt til et websted, og der var overført penge.

Fru Rung indrømmede overfor politiet efter arrestationen, sagde Pol Maj Gen Sangsuraya. Hun står over for fem anklager i henhold til fødevare- og narkotikalove. Ordrer fra udenlandske klienter var værd fra 4 millioner til 7 millioner baht om måneden, sagde kontoret. En lille flaske med Real Madrid Trøje et steroid lavet til 100 baht i Thailand kan sælges for US $ 100 (3.200 baht) i USA.