Casestudiefiler Host med sundhedsmæssige problemer forårsaget af vægtskæring MMA -atlet

Tilføjelse til dette websteds arkiverede kampsportsikkerhedsstudier blev der for nylig offentliggjort en casestudie i International Journal of Sport Nutrition and Træningsmetabolisme, der dokumenterer negative sundheds- og præstationskonsekvenser fra hurtig ekstrem vægtskæring.

I undersøgelsen med titlen “Casestudie: Ekstrem vægtproduktion forårsager relativ energimangel, dehydrering og akut nyreskade i en mandlig blandet kampsportatlet”, som forfatter Medicinsk kemi til evaluering af endokrin status, lipidprofiler, hydrering og nyrefunktion af en blandet kampsport, der gennemgår en fælles vægtskæring. Nedskæringen omfattede 7 ugers diæt med nedsat kalorieindtag, 5 dages vandbelastning og til sidst faste og dehydrering. Dette resulterede i en 18,1% kropsmassefald.

Forfatteren dokumenterede en række negative konsekvenser, herunder relativ energimangel, manglende evne til at gennemføre præstationstest, ændringer til endokrine hormoner, hypercholesterolæmi, hypernatræmi og akut nyreskade.

Undersøgelsen kan findes her med den abstrakte læsning som følger:

Formålet med den foreliggende casestudie var at kvantificere den fysiologiske og metaboliske virkning af ekstrem vægtskæring af en elite mandlig MMA -atlet. Gennem en 8-ugers periode opnåede vi regelmæssige vurderinger af kropssammensætning, hvilende metabolisk hastighed (RMR), VO2PEAK og blodmedicinsk kemi for at evaluere endokrin status, lipidprofiler, hydrering og nyrefunktion. Atleten holdt sig til en ”faset” vægttabsplan bestående af 7 ugers nedsat energi (lige fra 1300-1900 kcal.d-1) indtagelse (fase 1), 5 dages vandbelastning med 8 l pr. Dag i 4 dage fulgt med 250 ml på Spaniens fodboldlandshold Trøje dag 5 (fase 2), 20 timer fastende og dehydrering (fase 3) og 32 timers rehydrering Feyenoord Trøje og tankning inden konkurrence (fase 4). Kropsmasse faldt med 18,1 % (80,2 til 65,7 kg) svarende til ændringer på henholdsvis 4,4, 2,8 og 7,3 kg i fase 1, 2 og 3. Vi observerede klare indekser for relativ energimangel, som det fremgår af nedsat RMR (-331 kcal), manglende evne til at gennemføre præstationstest, ændringer til endokrine hormoner (testosteron: nmol.l-1) Celta de Vigo Trøje og hypercholesterolæmi (> 6 mmol.l-1) . Desuden inducerede alvorlig dehydrering (reducerende kropsmasse med 9,3%) i de sidste 24 timer før indvejning af hypernatræmi (plasma-natrium: 148 mmol.l-1) og akut nyreskade (serumkreatinin: 177 μmol.L-1) . Disse data af den grund understøtter publicerede rapporter om de skadelige (og potentielt dødelige) effekter af ekstrem vægt

Del dette:
Twitter
Facebook

Sådan her:
Som indlæsning …

Relaterede

Undersøgelsesfiler skadelige effekter af ekstrem vægtskæring i MMAMAY 11, 2019in “Sikkerhedsundersøgelser”
BC Athletic Commission filer farer og konkurrencedygtige ulemper ved hurtig ekstrem vægt CuttingJanuary 5, 2018
Casestudie forbinder blandet kampsportkunstner død muligvis til drastisk vægtskæring på 17, 2018 i “sikkerhedsundersøgelser”