Koffein, ikke pseudoefedrin, gør triatleter hurtigere

koffein vises ikke på dopinglisten, pseudoefedrin, på den anden side gør. Endurance-atleter, der mener, at ulovlig pseudo-efedrin vil forbedre deres præstation meget bedre end lovlig kaffe, begår en enorm fejltagelse, statslige sportsforskere fra University of Western Australia i Worldwide Journal of Sport Nutrition samt træningsmetabolisme. Forskerne kontrollerede begge stoffer på 10 veluddannede mandlige cyklister såvel som triatleter.

Koffein vises ikke på dopinglisten, pseudoefedrin, på den anden side. Endurance-atleter, der mener, at ulovlig pseudo-efedrin vil forbedre deres præstation meget bedre end lovlig kaffe, begår en enorm fejltagelse, statslige sportsforskere fra University of Western Australia i Worldwide Irans fodboldlandshold Trøje Journal of Sport Nutrition samt træningsmetabolisme. Forskerne kontrollerede begge stoffer på 10 veluddannede mandlige cyklister såvel som triatleter.

Koffein vises ikke på dopinglisten, pseudoefedrin, på den anden side. Udholdenhedsatleter, der mener, at ulovlig pseudo-efedrin vil forbedre deres præstationer meget bedre end lovlig koffein, begår en enorm fejltagelse, statssportforskere fra University of Western Australia i Worldwide Journal of Sport Nutrition samt træningsmetabolisme. Forskerne kontrollerede begge stoffer på 10 veluddannede mandlige cyklister såvel som triatleter.

En række undersøgelser har for nylig offentliggjort ugunstige resultater på pseudoefedrin. For et par uger tilbage komponerede vi omkring en mere menneskelig forskningsundersøgelse, der viste, at pseudoefedrin ikke havde nogen indflydelse som et dopingstof. Denne forskningsundersøgelse skete ligeledes for at blive udført i Australien. En teori er, at den vasokonstriktive virkning af pseudoefedrin annullerer sin stimulerende virkning.

På tre forskellige begivenheder leverede forskerne deres forsøgspersoner: en placebo, 200 mg koffein eller 180 mg pseudoefedrin. For at være præcis: fyren fik en dosis på 2,5 mg koffein eller 2,3 mg pseudoefedrin pr. Kg kropsvægt.

Alle forsøgspersoner forbrugte ligeledes koffein hver dag i typen af kaffe, te eller energidrikke. Forskerne bad fyren om at stoppe med at gøre dette i de 48 timer, før eksperimentet startede.

En time efter indtagelse måtte fyren tage en tidsbestemt 40 km tur på et ergometer.

Forskerne fandt, at det at give forsøgspersoner, at pseudoefedrin ikke havde nogen præstation, der forbedrede påvirkningen overhovedet. Deres magt gjorde heller ikke deres magt [med andre ord deres hastighed] efter at have taget pseudoefedrin heller. Dette forekom efter indtagelse af koffein, skønt påvirkningen ikke var statistisk signifikant.

Pseudoefedrin minimerer ikke den tid, fyren havde brug for for at udgøre 40 km-turen. Koffein minimerede tiden, men når virkningen igen ikke var statistisk signifikant

”Disse resultater viser positivt, at virkningerne af den juridiske stimulerende koffein sandsynligvis er meget bedre end Manchester City Trøje den for den forbudte sammensatte pseudoefedrin”, konkluderer forskerne. “Derfor kan en negativ opdagelse af misbrug af pseudoefedrin hos atleter muligvis ikke have pådraget sig en præstation, der får nogen form for meget bedre end den, der kan opnås ved hjælp af juridiske midler.”

En sammenligning af koffein versus pseudoefedrin om cyklingstidsforsøg.
Spence AL, Sim M, Landers G, Peeling P.

Abstrakt

Både koffein (CAF) såvel som pseudoefedrin (PSE) foreslås at være centrale ængstelige systemstimulanter. Under konkurrence er CAF imidlertid et tilladt stof, hvorimod PSE er en forbudt forbindelse på urinniveauer> 150? G · ml (-1). Som et resultat havde denne forskningsundersøgelse til formål at sammenligne virkningen af CAF versus PSE -udnyttelse på Cycling Time Trial (TT) ydelse for at tjekke, om den lovlige stimulant var nogen form for mindre ergogenisk end det forbudte stof. Her blev 10 veluddannede mandlige cyklister eller triatleter rekrutteret til deltagelse. Alle atleter var nødvendige for at gå til laboratoriet ved fire separate lejligheder – inklusive en fortrolighedsforsøg samt tre eksperimentelle forsøg, som havde brug for deltagere for at udgøre en simuleret 40 km (1.200 kJ) cykling TT efter indtagelse af enten 200 mg CAF, 180 MG PSE eller en ikke -ernær placebo (PLA). Resultaterne viste, at den samlede tid, der blev taget såvel som den indikerede effekt, der blev oprettet under hver TT, ikke var væsentligt forskellig (p> 0,05) mellem forsøg på trods af en 1,3% hurtigere generel tid (~ 57 s) efter CAF -forbrug. Interessant nok var den tid, det tog at i alt den anden halvdel af TT, væsentligt hurtigere (p <0,05) i CAF sammenlignet med PSE (med 99 s), med størrelsesmæssige baserede konklusioner, der antyder en 91% fordelagtig virkning af CAF i løbet af anden halvdel af TT. Denne undersøgelse bekræfter desuden de ergogene fordele Valencia Trøje ved CAF-anvendelse under TT-forestillinger såvel som yderligere antyder, at denne juridiske CNS-stimulant har en meget bedre indflydelse end en supra-terapeutisk dosis PSE.

PMID: 23578950 [PubMed – i proces]

Kilde: