Anderson Silva overleverede et års doping -suspension af USADA

den 26. oktober 2017 Anderson Silva leverede en ude af konkurrenceprøve til USADA, der kontrollerede positivt for methyltestosteronmetabolitter såvel som hydrochlorothiazid. Disse stoffer er forbudt på nogen måde tidspunkter og leveres med en standard toårsperiode for ikke-berettigelse under UFC/USADA-tilpasset skræddersyet anti-doping-program. Dette var Silvas anden dopingovertrædelse, og han kunne have været op til fire års ikke -berettigethed for en gentagen krænkelse.

I dag blev det annonceret, at Silva accepterede et års suspension tilbagevirkende til november 2017. Silva spores med succes stofferne tilbage til forurenede kosttilskud, der blev købt fra et brasiliansk sammensat apotek. Atleter i lignende scenarier har fået en 6 måneders periode med ikke -berettigelse, men dette blev forbedret for Silva i anerkendelse af hans tidligere overtrædelse. Bemærk, at Josh Barnett lykkedes at tage en forurenet supplementssag til voldgift, hvor han blev retfærdiggjort og kun givet en offentlig irettesættelse for at bevise, at en positiv test var bundet til ægte forurening.

Under alle omstændigheder udsendte USADA følgende kommentarer i dagens pressemeddelelse:

Efter anmeldelse af sin positive test forsynede Silva USADA med en åben beholder af et sammensat diættilskudsprodukt, han brugte på tidspunktet for sin positive test. Selvom der ikke blev tilvejebragt nogen forbudte stoffer på supplementsmærket, bekræftede test udført af det WADA-akkrediterede laboratorium i Salt Lake City tilstedeværelsen af methyltestosteron og hydrochlorothiazid i produktet. Derefter, i løbet af sin bredere undersøgelse af brasilianske sammensatte apoteker, hentede USADA uafhængigt forskellige supplementsprodukter fra det samme sammensatte apotek, der forberedte Silvas forurenede supplement. Analysen af disse produkter fra Salt Lake City -laboratoriet bekræftede, at de var på lignende måde forurenet med forbudte stoffer, herunder flere anabolske stoffer og diuretika.

I henhold til UFC-antidopingpolitikken såvel som verdens anti-doping-kode kan bestemmelsen om, at en atlets positive test blev forårsaget af et forurenet produkt, resultere i en minimeret sanktion. I dette tilfælde afspejler sanktionslængden også det faktum, at dette er Silvas anden dopingovertrædelse, med den første som følge af en beslutning fra Nevada State Athletic Commission i 2015 om at suspendere Silva i et år, efter at han kontrollerede positivt for flere forbudte stoffer. Hvis der ikke var anvendt nogen reduktion på grund af konstateringen af, at Silvas positive test var forårsaget af et forurenet produkt, ville standard sanktionen for en anden overtrædelse, der involverede et ikke-specificeret stof, have resulteret i en fireårig periode med uberettigelse.

Silvas etårige periode med uberettigelse begyndte den 10. november Barcelona Trøje 2017, den dato, hvor hans foreløbige suspension blev pålagt. Silva er berettiget til at vende tilbage til konkurrence Mexicos fodboldlandshold Trøje efter afslutningen af sin sanktion den 10. november 2018.

Del dette:
Twitter
Facebook

Sådan her:
Som indlæsning …

Relaterede

Anderson Silva suspenderet i et år, idømt $ 380.000 for Dopingaugust 13, 2015in “Doping”
Hvorfor gemme sig under Octagon for at undgå Nevada -lægemiddelforsøg er et dårligt valg af oktober 2020
Problemerne med Anderson Silvas “Viagra Defense” under Atletico Madrid Trøje Anti-Doping StandardsAugust 12, 2015in “Doping”