AAS Post Cycle Therapy

Hypogonadotropisk hypogonadisme

Pulsatile sekretion af gonadotropin, der frigiver hormon (GNRH) fra hypothalamus, er påkrævet for både initiering og vedligeholdelse af reproduktionsaksen i mennesket. Pulsatile GnRH stimulerer biosyntesen af luteiniserende hormon (LH) og follikelstimulerende hormon (FSH), der igen initierer endogen testosteronproduktion og spermatogenese såvel som systemisk testosteronsekretion og virilisering. Svigt i denne episodiske GnRH -sekretion eller forstyrrelse af gonadotropinsekretion resulterer i det kliniske syndrom af hypogonadotropisk hypogonadisme (HH).

Brugen af anabolske androgene steroider (AAS) kan resultere i en funktionel form af HH kendt som sekundær erhvervet hypogonadotropisk hypogonadisme og diagnosticeres i indstillingen af et lavt testosteronniveau og sædantal i tilknytning til lav eller uhensigtsmæssigt normal serum LH og FSH -koncentrationer.

For at undgå unødvendig forvirring er det vigtigt at forstå, hvad virkningerne af gonadatropinbehandling og selektive østrogenreceptormodulatorer er såvel som hvordan de adskiller sig fra hinanden og mere specifikt under postcyklusgenvinding (PCT).

Gonadotropinbehandling

Der er intet mere effektivt end human chorionisk gonadotropin (HCG). Handlingen af HCG er identisk med hypofysen LH. Dette finder sted uafhængigt og påvirkes ikke af eksogene hormoner og/eller forudgående eksisterende HPTA -undertrykkelse. Derfor stimulerer den direkte en dramatisk stigning i endogen testosteronproduktion, spermatogenese og testikelvolumen. Det primære mål i de første par uger af PCT er hurtigt at gendanne testikelvolumen og funktionen. Den dramatiske stigning i testosteronproduktion er også nødvendig for at undgå og/eller minimere den ugunstige “crash” -effekt. I de fleste af individer med større testikler ved baseline er HCG alene tilstrækkelig Wolverhampton Wanderers Trøje til at gendanne endogen testosteronproduktion såvel som induktion af spermatogenese, som sandsynligvis er et resultat af resterende FSH -sekretion. Når der er et plateau i responsen på HCG, skal behandling med et FSH -præparat, såsom human menopausal gonadotropin (HMG) eller rekombinant follikelstimulerende hormon (RFSH) tilsættes i kombination til HCG.

*Tilføjelsen af et FSH -præparat er sjældent påkrævet og er bedst egnet til alvorlige tilfælde af HH. FSH -forberedelser er ikke let tilgængelige for de fleste individer. Derfor er det ikke nødvendigt at gå nærmere på med hensyn til dens anvendelse på dette tidspunkt.

HCG administreres ved subkutan (SC) eller intramuskulær (IM) injektion. Den gennemsnitlige (3 ml 22-25g x â…? -1 Â €?) Sprøjte er tilstrækkelig til IM-injektioner, men insulinsprøjter (â½-1 ml 28-30g x â½-1â €?) Anbefales til SC-injektioner. Med hensyn til effektivitet bør der ikke være nogen markant forskel mellem nogen af teknikkerne. Den enkelte skal vælge den mest behagelige og/eller praktiske form for administration.

Følgende er en beskrivelse af de tilgængelige forberedelser fra Serono:

HCG -ampuller leveres i 500, 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000 IE -præparater ledsaget af 1 ml steril dilluent. Det skal opbevares ved en kontrolleret stuetemperatur (15-30 grader C eller 59-86 grader F) og skal bruges med det samme efter rekonstitution.

HCG multidose hætteglas leveres i 2.000, 5.000 og 10.000 IE præparater ledsaget af 10 ml bakteriostatisk vand. Det skal opbevares ved en kontrolleret stuetemperatur (15-30 grader C eller 59-86 grader F), nedkølet (2-8 grader C eller 36-46 grader F) efter rekonstitution og anvendt inden for 30 dage.

Andre producenter er tilgængelige, og forberedelserne kan variere.

Udtrykkene internationale enheder (IU’er) kan lejlighedsvis forårsage forvirring, når man rekonstituerer og måler HCG. Den faktiske proces er ret elementær, og koncentrationen pr. Ml (CC) er afhængig af koncentrationen af det lyofiliserede pulver og volumenet af dilluent anvendt til rekonstitution. For eksempel, hvis du fortynder 5.000 IUS HCG med 5ML (CC) opløsningsmiddel, er slutresultatet 1.000 IU’er pr. Ml (CC). Del de samme 5.000 IU’er med 10 ml (CC), og slutresultatet er 500 IU’er pr. Ml (CC).

*Bakteriostatisk vand skal altid anvendes under rekonstitution, når der kræves langvarig (30 dages) opbevaring og flerdosisadministration.

Selektive østrogenreceptormodulatorer

Selektive østrogenreceptormodulatorer (SERM’er) såsom clomiphin (clomid) og tamoxifen (Nolvadex) øger hypofysen LH -sekretion på sekundær måde ved at blokere østrogen -negativ feedback på HPTA. I gennemsnit er dette ikke stærkt nok af sig selv til at modvirke den alvorlige ubalance i androgenet: østrogenforhold, der er stødt på Boca Juniors Trøje postcyklus, især i nærvær af testikulær atrofi. Derfor anvendes SERM’er under PCT primært som et anti -østrogen og til at fortsætte stimuleringen af hypofyse LH, efter at HCG er blevet afbrudt.

Nolvadex er bredt tilgængelig i 10 mg eller 20 mg tabletpræparater, og clomid fås i 50 mg tabelt Forberedelser.

Før du begynder PCT

Det anbefales stærkt at etablere baseline -blodværdier, inden du begynder en cyklus. Det samme princip gælder for etablering af blodværdier efter cyklus, som er nødvendige for at evaluere bedring. Blodarbejde efter cyklus skal opnås cirka 4 uger efter ophør af PCT for at bestemme nøjagtige aflæsninger. Yderligere blodarbejde skal udføres, når det er relevant og/eller kræves.

Følgende er fastende blodværdier:

Hormon

1. cortisol, total
2. estradiol, ekstraktion
3. Prolactin
4. LH
5. FSH
6. T3, gratis
7. T4, gratis
8. TSH
9. Testosteron, total, fri og svagt bundet
10. Hemoglobin A1c
11. Fastende insulin
12. Somatomedian C (valgfrit)

Kardiovaskulær

13. CBC
14. Omfattende metabolisk panel
15. Lipidpanel

Andet

16. GGT vigtig leverværdi ikke inkluderet i kompetent panel

Hvornår skal man begynde PCT

Begynd i gennemsnit PCT cirka 5-10 dage efter din sidste injektion uanset længere fungerende estere. Begynd PCT 1-3 dage efter din sidste injektion og/eller indtagelse, når du bruger korte skuespillerestere.

Husk, hypofyse LH -sekretion øges automatisk, når hormonerne mindskes fra dit system. De forhøjede androgenniveauer er fra en eksogen kilde, og din endogene produktion undertrykkes. Derfor, at vente på, at de eksogene androgener skal være helt klar fra dit system, resulterer i sidste ende i lavere totale koncentrationer af androgener i dit system, når du begynder PCT. Dette fører til en ugunstig og grogen: østrogenforhold og det velkendte â € œcrashâ €? effekt.

*Som tidligere nævnt finder handlingerne fra HCG sted uafhængigt og påvirkes ikke af eksogene hormoner og/eller eksisterende HPTA -undertrykkelse. Der er ingen modsigelser med hensyn til effektiviteten af HCG -anvendelse, mens eksogene hormoner er til stede i dit system.

PCT -protokol (er)

1.) 1.000 IUS HCG 3x/wk (man/ons/fre) i kombination med 20 mg Nolvadex Ed i de første 3 uger. Efter, skal du afbryde HCG og fortsætte med 20 mgs Nolvadex ed i yderligere 3 uger.

2.) 1.000 IUS HCG 3x/wk (Man/ons/fre) i kombination med 20 mg Nolvadex ED og 50 mgs clomid ed i de første 3 uger. Efter, skal du afbryde HCG og fortsætte med 20 mgs Nolvadex ED og 50 mg clomid ed i yderligere 3 uger.

3.) 1.500 IUS HCG 3x/wk (Man/ons/fre) i kombination med 20 mg nolvadex ed i de første 3 uger. Efter, skal du afbryde HCG og fortsætte 20 mgs Nolvadex ed i yderligere 3 uger.

4.) 1.500 IUS HCG 3x/wk (man/ons/fre) i kombination med 100 mg clomid ED og 20 mgs nolvadex ed i de første 3 uger. Efter, skal du afbryde HCG og fortsætte med 50 mg clomid ED og 20 mgs Nolvadex ed i yderligere 3 uger.

Valgmulighed man kan betragtes som en konventionel PCT -protokol. Dette skal gælde for alle grundlæggende cyklusser. Valgmulighed 2 er generelt den samme som mulighed 1 undtagen til tilføjelse af clomid, der tilføjes som en understøttende gendannelseshjælp. Valgmulighed tre og fire inkorporerer en højere HCG -dosering og har et forhold, der ligner muligheder en og to i den forstand, at clomid er inkorporeret i sidstnævnte som en understøttende gendannelseshjælp.

*Størstedelen af min erfaring er med mellemliggende til avancerede atleter, der har afsluttet flere cyklusser med højere doser. Derfor, baseret på tidligere blodarbejdsresultater og i betragtning af de almindelige eller bekvemme tilgængelige præparater, har vi konstateret, at 1.500 IUS 3X/WK (MON/ONS/FRI) som den optimale HCG -dosering til at begynde med. Nolvadex -doseringen forbliver uændret, men clomid bruges i hele PCT ved 100 mg ED i løbet af de første 3 uger og 50 mg ED i de sidste 3 uger.

HCG under cyklus

HCG i kombination med Nolvadex kan og skal bruges under langvarig (12+/wks) og høj dosering (1.000+MGS/WK) -cyklusser. I dette tilfælde administreres 500-1.000 IUS HCG i kombination med 20 mgs Nolvadex ED i 7-10 dage i træk midtcyklus eller intermitterende (hver 6-8 uge) i løbet af cyklussen.

Opretholdelse af testikelvolumen under cyklus forbedrer faktisk genvinding sammenlignet med atrofede testikler, når PCT begyndte. Denne løsning vedrører både testikulær atrofi og forebyggelse af Leydig -celle -desensibilisering (diskuteret næste) forbundet med HCG -anvendelse.

Leydig -celle -desensibilisering

Leydig -celle -desensibilisering forekommer faktisk i nogen grad med langvarig eller høj dosis HCG -anvendelse. Brug af det kontinuerligt under en cyklus kan muligvis få LH -receptoren til at desensibilisere, hvilket igen i sidste ende ville gøre PCT til at være enten mindre effektiv eller muligvis ubrugelig. Dette virker kontraproduktivt. HCG er ikke nødvendig på cyklusser, hvor de rette hjælpemidler bruges, og hvor doseringerne/varighederne er realistiske.

Det foregående resume var en generel erklæring. Virkeligheden og gode nyheder er, at Leydig -cellesensibilisering på grund af HCG -brug er blokeret og/eller minimeret af Nolvadex. Dette forekommer ved at undertrykke HCGs evne til at hæmme omdannelsen af 17 alfa -hydroxyprogesteron til testosteron.

Yderligere faktorer, der påvirker bedringFaktorer, der kan komplicere og/eller forsinke bedring, er forhøjede niveauer af østrogen og prolactin. Begge disse hormoner, når de er forhøjet, udøver negativ feedback på HPTA. Østrogen og dets bivirkninger kan kontrolleres ved anvendelse af en aromataseinhibitor, såsom aromasin, femara og arimidex under cyklusser, herunder aromatisering af AAS. Prolactin og dets bivirkninger kan kontrolleres ved anvendelse af en anti -prolactin, såsom cabergoline (Dostinex) eller bromocriptin (parodel) under cyklusser indeholdende nandroloner. Hvis disse foranstaltninger ikke er blevet behandlet under cyklussen, vil de mere end sandsynligt være nødvendigt at blive behandlet under PCT. I dette scenarie er målet at sænke disse hormoner til acceptable niveauer for at undgå komplikationer og/eller forsinkelse i bedring. Blodarbejde er bydende nødvendigt med evaluering af behandlingen af terapi. Dette vil give et klart og kortfattet svar med hensyn til justering af doseringer og fortsættelse af medicin, hvis det er nødvendigt.

*Der er adskillige undersøgelser, der understøtter og tilbageviser foreningen af nandroloner og prolactin. Baseret på førstehåndserfaring og blodarbejdsresultater er der imidlertid langt flere individer i dag, som kan vidne om, at brugen af nandroloner kan tilskrive en stigning i prolactinkoncentrationer. Derudover har mange individer rapporteret forhøjede prolactinniveauer under cyklusser, der ikke indeholder nandroloner. Den almindelige faktor inden for disse tilfælde er suprafysiologiske niveauer af østrogen. Østrogener virker direkte på hypofyseniveauet ved at forårsage stimulering af lactotrofer, hvilket igen forbedrer prolactinsekretion. Dette er en anden grund til, at østrogenstyring i form af en aromataseinhibitor skal inkluderes i cyklusser, der indeholder aromatisering af AAS. Selvom det ikke er absolut nødvendigt og i betragtning af den nødvendige restaurering af fysiologiske østrogenværdier, er der tilstrækkelige beviser, der antyder, at aromataseinhibitorer kan forbedre og øge genvindingsgraden.

Ulykket PCT

I nogle tilfælde kan de førnævnte protokoller efter cyklusbehandling såvel som dem, der ikke nævnes, ikke være succesrige i restaureringen af homeostase. Dette bør ikke berettige øjeblikkelig bekymring. Mange endokrinologer har konkluderet, at den eneste form for behandling i dette særlige scenarie er hormonudskiftningsterapi (HRT).

Dette er langt fra sandheden. Årsagen til, at mange endokrinologer er kommet til denne konklusion, skyldes, at meget få af dem har erfaringerne med at behandle alvorlige former for sekundær erhvervet hypogonadotropisk hypogonadisme. De er ikke bekendt med passende protokoller, der inkluderer HCG -administration med høj dosering og yderligere gonadotropinpræparater, såsom HMG eller RFSH. Denne komplikation sætter patienten i fare for potentielle og ukendte bivirkninger i lægens øjne. Derfor er HRT en rimelig løsning, da den hurtigt minimerer størstedelen af de ubehagelige symptomer, som patienten oplever.

Bortset fra at skuffe blodarbejdsresultater, Atletico Madrid Trøje der illustrerer de typiske tegn på en mislykket bedring, er den vigtigste fysiske indikator for, at behandlingen ikke lykkes, testikulær atrofi. I dette tilfælde fortsættes HCG med de nødvendige justeringer i dosering og hyppighed, indtil der er opnået en stigning i testikelvolumen. Der er ingen størrelse, der passer til alle protokoller, da hvert tilfælde varierer og fortjener en individualiseret tilgang. Efterfølgende ændringer vil være baseret på den enkelte svar på hvert enkelt trin. Alle de variable faktorer, der er involveret under gendannelsesprocessen, skal overvejes. Det er langt fra nøjagtigt at nå den konklusion, at HRT er nødvendig, hvis en specifik gendannelsesprotokol ikke er vellykket.

Løbende argument (er)

Hypotetisk set, hvis testikelfunktion og volumen er blevet opretholdt under cyklus med HCG, anvendes SERM’er derefter til at modvirke ubalancen i androgen: østrogenforhold stødt på postcyklus, da de eksogene androgener mindskes. Dette resulterer i forebyggelse af ES